Bitcoin-pionier Charlie Shrem bood in 2011 aan om met Paypal te werken.

Negen jaar later is de online betalingsgigant van gedachten veranderd over cryptokringen. Waarom duurde het zo lang?

In het kort

  • Bitcoin-ondernemer Charlie Shrem smeekte in 2011 om met PayPal te mogen werken.
  • Op maandag, negen jaar na zijn aanbod, zijn er geruchten opgedoken dat het online betalingsbedrijf gebruikers toestaat om crypto te kopen en te verkopen.
  • Shrem one was een van de eersten die een platform produceerde waarmee crypto kon worden gekocht en verkocht.

De legendarische Bitcoin-pionier Charlie Shrem smeekte in 2011 om met PayPal te mogen werken, zo onthulde hij maandag in een tweet.

Zijn claim kwam naar aanleiding van berichten dat de online betalingsgigant nu van plan is om zijn 320 miljoen gebruikers toe te staan cryptocurrencies te kopen en te verkopen.

Laat dit maar hier, kijk naar de datum„, tweette Shrem, en stuurde een e-mailbericht van Paypal, waarin hij zijn uitnodiging weigerde.

Onder verwijzing naar anonieme bronnen, meldde Coindesk op maandag dat PayPal, en zijn affiliate platform Venmo, gebruikers in staat zullen stellen om „direct“ cryptocurrencies te kopen en te verkopen.

De verhuizing wordt verwacht in slechts drie maanden, maar wordt niet bevestigd door PayPal. Er zijn echter verschillende vacatures voor crypto-ingenieurs opgedoken.

In 2014 sloeg de betalingsgigant een samenwerkingsverband aan met Bitcoin Code-betalingsstartups, waaronder Coinbase, waardoor handelaren in het netwerk de cryptocurrency kunnen accepteren. Maar tot voor kort was de houding ten opzichte van cryptocurrency’s lauwwarm.

Vorig jaar, bij het eerste teken van regelgevingsblokken, was PayPal het eerste bedrijf dat zich terugtrok uit de Libra Association, een coalitie van bedrijven die Facebook had samengesteld voor haar cryptocurrency-initiatief.

Maar de recente verandering van hart komt negen jaar te laat voor Shrem. Als een van de eerste Bitcoin-ondernemers introduceerde hij in 2012 Bitcoin bij de Winklevoss-tweeling en wordt samen met de twee ondernemers vereeuwigd in het boek Bitcoin Billionaires van Ben Mezrich.

PayPal komt te laat op het feest. Haar rivaal Square, een online betaalbedrijf dat is opgericht en wordt gerund door Twitter CEO Jack Dorsey, introduceerde Bitcoin-betalingen in januari 2018 en heeft de omzet van de Bitcoin-verkoop elk kwartaal zien stijgen. In mei zei cryptoanalysebedrijf Messari dat Square in het eerste kwartaal van 2020 $306 miljoen aan Bitcoin had gekocht. Vorig jaar kreeg het bedrijf een felbegeerde licentie om te handelen in cryptokringen in New York.

Te laat of niet, PayPal’s poging om crypto te kopen en te verkopen is positief geïnterpreteerd door de industrie, met de crypto-markten die in het licht van het nieuws schommelen.